Home > Wandelcoaching

Wandelcoaching

Wandelen om weer vooruit te komen

Soms gebeuren er in uw leven dingen die ervoor zorgen dat u maar moeilijk vooruit kunt, zoals stress, veranderingen, verlies, twijfels over het werk en relaties en algehele zorgen. Maar ook wensen en dromen laten zich niet zo eenvoudig grijpen. De Krachtwacht kan u versterken door wandelcoaching. Dit heeft niets met sporttraining te maken. Het is gecoacht worden terwijl we samen wandelen.

 

Vertel uw verhaal

Al wandelend in de natuur is het makkelijker praten dan tussen vier muren. Het is fijn om in beweging te zijn in een mooie omgeving. Tijdens een wandeling vertelt u uw verhaal, zorgen en problemen. U geeft aan wat u dwars zit en waarin u vastloopt, maar ook wat uw wensen zijn en wat u zou willen veranderen. U krijgt uw coachvraag duidelijk. Dit zijn letterlijk de eerste stappen naar persoonlijke groei en een gelukkige toekomst.

Waarom in de natuur?

We wandelen niet voor niets door de natuur. Hier zult u – door middel van onze coaching – antwoorden vinden. We wandelen 1 tot 1,5 uur, meestal in en rondom Buren of elders als u dat wilt of als het seizoen dat vereist. In de natuur is veel te vinden wat ingezet kan worden bij het verander- en bewustwordingsproces. Hierdoor krijgt u inzicht in uw situatie van nu en wat u zou willen. U gaat het voelen, accepteren en loslaten. Om uiteindelijk groei te bereiken. Zelfstandiger, gelukkiger en zelfverzekerder kunt u weer fit en energiek vooruit in uw leven en uw wensen waarmaken.

TriA©-methode

Bij uw coaching, hanteren wij de TriA©-methode; een krachtige en effectieve manier van natuurlijk veranderen, ontwikkeld door Wandelcoach Nederland. De naam staat voor Tri(ple) A: aandacht, acceptatie en actie. Het zijn drie stappen die u maakt om verbinding te leggen met uw onderliggende emoties. Hierdoor leert u herkennen waar het eigenlijk om gaat. U leert emoties te accepteren die u heeft weggestopt. Vanuit de rust en ruimte die daaruit volgt, kunt u de volgende stap zetten naar persoonlijke groei.

NLP-techniek

Tijdens de wandelcoaching (1 tot 5 sessies, afhankelijk van uw coachvraag) zetten wij ook NLP-techniek in. NLP is een afkorting van Neuro Linguïstisch Programmeren en is een model voor het bestuderen van (denk)patronen aan de hand van communicatie. NLP biedt mogelijkheden om denkpatronen van anderen bij uzelf te ontdekken en om blokkades uit de weg te ruimen die u hinderen in het bereiken van uw doelen. Door middel van NLP kunnen wij u nieuwe zienswijzen geven om u te inspireren en te motiveren. Een succesvolle techniek!

Kernkwaliteiten

Naast TriA© en NLP werkt De Krachtwacht ook met de Kernkwaliteiten en het Kwadrant van grondlegger Daniel Ofman. Kernkwaliteiten werkt met de persoonlijke kernkwaliteit (specifieke sterktes die iemand kenmerken), de valkuil, de allergie en de uitdaging.