Verandering is goed! Toch?!

Verandering begint bij jezelf.

Hoe ga jij om met veranderingen? 

Hoor jij jezelf of anderen vaak zeggen: “zo doe ik dat altijd, of zo deden mijn ouders dat ook altijd, of dat ben ik nu eenmaal zo gewend”.

Gedij jij het beste bij een vast ritme? Of ben je steeds opzoek naar nieuwe uitdagingen.

Zelf hoor ik toch wel bij degene die energie krijgt van nieuwe of andere dingen. Terwijl mijn man bijvoorbeeld juist het tegenovergestelde is en het liefst alles het zelfde wil houden.

Voor degene die liever geen veranderingen wil zal het lastiger zijn en/of langer duren voor men in actie komt en dat is nu precies nodig als je iets wil veranderen bij jezelf.

In deze tijd van het jaar schieten de goede voornemens over de toonbank. Of misschien moet ik zeggen, ze worden de lucht ingeschoten als vuurwerkpijlen en vervliegen binnen de kortste keren.

Onderzoek wijst uit dat 80% van de mensen goede voornemens niet waarmaakt.

Wil jij bij de 20% horen die het wel waarmaakt? Dit zijn de vijf meest effective tips:

  1. Maak je doel duidelijk!!
  2. Schrijf het op.
  3. Maak een actie plan.
  4. Zie het eindresultaat voor je.
  5. Doe het niet alleen.
  1. Maak je doel specifiek! Stel je navigatie in. Waar wil je naar toe. Roepen dat je toch echt wat aan je gewicht gaat doen is niet genoeg. Wat wil je bereiken? En dan bedoel ik nog niet eens hoeveel kilo wil je kwijt. Maak voor jezelf helder wat het je gaat brengen als je een gezond gewicht hebt. Voorbeeldje: bij een gezond gewicht ga ik met plezier kleding kopen, met een gezond gewicht heb ik een goede conditie om met mijn kinderen te stoeien en te voetballen, etc. vul zelf maar in wat bij jou past.
  2. Schrijf jouw doel op, liefst ergens waar je het steeds tegenkomt. Bijvoorbeeld voorin je agenda, gebruik een dagboekje, of plak een rol behang op een deur, en maak een mood board.
  3. Maak een actie plan. Welke stappen heb je nodig? Verzand vooral niet door dingen te roepen als: het zal zwaar worden, zal ik wel sterk genoeg zijn, of gaan wachten op het juiste moment. Je kent vast nog wel meer dingen wat je hoofd je verteld die je juist demotiveren. Richt je dus op wat je wel motiveert. Wanneer maak je die afspraak, wat is je startdatum etc.
  4. Visualiseer het eindresultaat. Zie het eindresultaat voor!! Hoe zie je eruit als je jouw doel hebt bereikt. Zie je zelf staan tevreden en blij met jezelf. Staand in jou kracht.
  5. Doe het niet alleen. Zoek hulpbronnen! Je hoeft het niet alleen te doen. Vertel familie en vrienden over jouw doelen en vraag ze om met je mee te denken. Daarnaast begeleiden wij je natuurlijk graag en samen gaan we aan de slag op weg naar degene die jij wil zijn. Als PS. Food en Lifestyle coach ondersteun ik je met tips en adviezen ik geef je uitleg en motiveer je. Wekelijks bespreken we jou vorderingen en krijg je een uitgebreid metingsrapport in je mailbox. Maar ook tussendoor ben ik altijd bereikbaar via whatsapp of telefonisch.

Met PS. Food en Lifestyle ga je niet minder eten maar anders. 6 eetmomenten per dag, hoog in de eiwitten en laag in de koolhydraten aangevuld met groente, vlees/vis. En ben je op je streef gewicht? Dan laten we echt niet los en is er nog steeds de na begeleiding.

Dus ben jij toe om nu echt verandering in je voeding en leefstijl aan te brengen? Maak dan nu een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

error: De inhoud op deze website is eigendom van De Krachtwacht.