Home > Methodes > Voetreflextherapie

Voetreflextherapie

Wat is voetreflextherapie?

Voetreflexologie is een westerse natuurgeneeswijze die al duizenden jaren oud is en ervan uitgaat dat alle organen en lichaamsdelen in verbinding staan met plaatsen – reflexzones – op de voeten. De energiedoorstroming in ons lichaam is de basis van onze gezondheid. Als die wordt geblokkeerd, raken we uit balans, krijgen we klachten en kunnen we ziek worden. De Krachtwacht heft deze blokkades op.

 

Chinflex®

Bij onze therapie combineren wij de westerse voetreflexmethodiek met de Chinese Chinflex® voetreflexmassage: naast de zones op jouw voeten, behandelen wij ook de meridianen (energiebanen) en acupunctuurpunten op jouw onderbenen en knieën. Deze methode is ontwikkeld door Total Health. Wij waren één van de eerste natuurgeneeskundigen die startten met deze techniek en wij geven ook bijscholing aan therapeuten hierin.

Aanvulling op reguliere geneeskunde

Als het lichaam te lange tijd uit evenwicht is, kunnen klachten ontstaan. Voeding, stress, hormonen en/of emoties zijn hiervan de oorzaak. De reguliere geneeskunde werkt alleen klachtgericht, terwijl voetreflextherapie ook de oorzaak van de klacht achterhaalt. Het vult de reguliere geneeskunde daarom prima aan en kan gelijktijdig worden ingezet.

 

Veilig en voor iedereen

Voetreflextherapie is voor iedereen geschikt. Het is een veilige geneeswijze voor talloze lichamelijke klachten en werkt ook preventief. Na de behandeling voel je je goed en ontspannen.

Hoe werkt Chinflex®?

Deze massage is gebaseerd op de 4.000 jaar oude Chinese voetmassageprincipes en combineert twee systemen in één behandeling. Enerzijds masseren wij de reflexzones, die bepaalde organen bespiegelen. Hierdoor ontstaat een betere doorbloeding in de organen zodat ze beter functioneren. Anderzijds masseren wij de meridiaanbanen en acupunctuurpunten op de voeten, onderbenen en knieën. Door deze combinatie behandelen wij klachten breder en effectiever. Jouq lichaam kan zo het natuurlijk evenwicht herstellen en zichzelf genezen. Ieder mens is uniek. Daarom ontvangen geen twee mensen dezelfde behandeling, hoe overeenkomstig hun klachten ook zijn.

Voetreflex