Home > Methodes > Massages

Massages

Blijf niet lopen met klachten

Gevoelens van spanning, pijnlijke spieren, vermoeidheid, slaapproblemen en overige lichamelijke klachten zijn boodschappen van het lichaam dat er iets niet goed is. Helaas vinden wij vaak van onszelf dat wij niet moeten zeuren of het nog maar even moeten aanzien, omdat het dan ‘vanzelf’ wel zal overgaan. Hierdoor blijven veel mensen onnodig met klachten en problemen rondlopen. De Krachtwacht helpt!

 

Oorzaak en gevolg aanpakken

Door middel van massages pakken wij niet alleen de klachten zelf – letterlijk – aan, maar ook de oorzaken ervan. Enkele behandelingen kunnen al voldoende zijn om verlichting te geven of de klacht in zijn geheel te verhelpen en de oorzaak te behandelen.

Hoe werken massages?

Door middel van handgrepen geven wij prikkels aan het lichaam. Wij werken op uw meridianen. De afvalstoffen kunnen loskomen en worden afgevoerd doordat blokkades worden opgeheven. Je zult merken dat jouw pijnklachten verminderen. Omdat je je ontspant, zullen de symptomen van stress verminderen of verdwijnen, zoals pijnlijke schouders, hoofdpijn, vermoeidheid en meer. Ook bij burnout zal je er veel baat bij hebben. Weet je dat onderzoek heeft aangetoond dat bij een sederende, rustige massage de cortisolspiegel (stresshormoon) gedurende 24 tot 48 uur daalt?

Onze massages

Hieronder tref je ons aanbod. Klik op de namen voor meer informatie. Wij stemmen de massage altijd af op jouw behoefte. Het is ook mogelijk om verschillende massages te combineren en/of aan te vullen met coaching.

Chinese massage (TCG)

Dit is een indringende, klachtgerichte, therapeutische massage (Tuina) waarbij wij druk uitoefenen op uw meridianen en acupunctuurpunten. Het doel is om het zelfgenezend mechanisme van jouw lichaam te activeren door het yin en het yang weer in balans te brengen en de circulatie van qi, bloed en de vloeistoffen te stimuleren. De massage is zeer geschikt bij het behandelen van allerlei problemen van het bewegingsapparaat zoals nek-, rug- en schouderklachten, bijvoorbeeld frozen shoulder, en meer.

Kruidenstempelmassage

Kruidenstempelmassage heet ook wel Sabaaydi. Dit betekent ‘Ik wens je geluk, gezondheid en een goed leven.’ Het is een Thaise massage die u een diepe ontspanning geeft. Met geurige en warme kruidenstempels met geneeskrachtige kruiden en olie masseren wij uw rug. De stempels hebben een diepe werking op de spieren en gewrichten en zijn daardoor zeer geschikt bij klachten zoals reuma, fibromyalgie en jicht. Ook geven wij u een hoofd- en voetmassage met warme olie. Deze heerlijke massage zorgt voor een totale ontspanning van lichaam en geest. Aanvullend op de behandelingstijd betaalt u € 10,00 extra voor de kruidenstempels.

Ontspanningsmassage

Het doel van deze massage is om u een diepe ontspanning van lichaam en geest te laten ervaren. Hierdoor worden lichamelijke klachten en stress verlicht. Wij masseren uw hoofd, nek en rug op subtiele wijze. De massage stimuleert uw lymfesysteem zodat afvalstoffen kunnen worden afgevoerd. Nadien voelt u zich vitaler en energieker.

Stoelmassage

Deze intensieve drukpuntmassage is gebaseerd op de traditionele Chinese acupressuurtechniek. De massage werkt zeer preventief bij stressgerelateerde klachten, hoofdpijn, nek-, rug- en schouderproblemen en RSI. U neemt plaats in een speciale ergonomische stoel die uw lichaam optimaal ondersteunt. Wij masseren uw hoofd, nek, schouders, rug, heupen, armen en handen. Deze massage kan zowel door particulieren als bedrijven worden geboekt.