Home > Methodes > Guasha

Guasha

Wat is guasha?

Meer dan 400 klachten en/of ziekten kunnen worden behandeld door middel van Guasha. Dit is een schraaptherapie die duizenden jaren geleden ontstond in Zuidoost-Azië. Wij brengen olie op jouw lichaam en schrapen die af met een schraper van jade, hoorn of metaal. Hierdoor komen afvalstoffen vrij, ontstaat er een betere doorbloeding en ontzuurt je lichaam. Ook jouw zenuwstelsel gaat beter functioneren.

 

Uw lichaam vertelt het verhaal

Ons lichaam zet afvalstoffen weg op plaatsen waar ze in de eerste instantie zo min mogelijk schade veroorzaken: in het bindweefsel, de spieren en gewrichten. Langzaamaan slipt het bindweefsel echter dicht, verzuren de spieren en gaan de gewrichten ontsteken. Met pijn en klachten als gevolg. Als wij jouw huid schrapen, wordt deze rood op plaatsen waar afvalstoffen zijn. Die kunnen daar recent of chronisch zijn. De diepte van de kleur geeft hierover informatie: hoe donkerder de vlek, hoe chronischer. De kleur kan variëren van licht rood tot donkerrood, maar ook blauw, paars en zelfs zwart. De vlekken verdwijnen meestal volledig binnen drie tot zeven dagen.

 

Voor lichaam én geest

Wij passen guasha toe bij talloze lichamelijke klachten, maar ook op psychisch gebied heb je er profijt van. Guasha veroorzaakt een soort prikkeling bij mentale/psychische blokkades. Hierdoor treedt een soort zelfreflectie op met bewustwording tot gevolg.

Hoe werkt guasha?

Deze oude, oosterse therapie is verder uitgediept door medische studie en praktische toepassingen. Dit gaf de techniek een medisch wetenschappelijke basis. Bij de behandeling brengen wij een speciale olie aan op jouw huid. Deze dient zowel als bescherming tegen beschadiging van de huid als ter ontgifting van jouw lichaam. Wij schrapen de olie er vervolgens af met een schraper. Door deze schraaptechniek komen de afvalstoffen vrij die zich bevinden in het bindweefsel, spieren, gewrichten en zenuwstelsel.