Home > Methodes > Cupping

Cupping

Wat is cupping?

Pijn in je nek, rug, schouders en andere spieren, maar ook ontstekingen, griep, verkoudheid, migraine en sportblessures kunnen uitstekend worden behandeld door middel van Cupping. Deze oosterse geneeswijze is erop gericht om blokkades in het lichaam op te heffen. Zoals de naam al suggereert, maken wij bij Cupping gebruik van kunststof ‘kopjes’ die wij op de huid plaatsen en door middel van een pompje vacuüm trekken voor een stevige spier- en bindweefselmassage.

 

Intensieve behandeling

Door de huid lokaal vacuüm te zuigen, worden de spieren en de huid doorbloed en ontdaan van afvalstoffen. Hierdoor verdwijnen klachten en treedt een algehele ontspanning op. Cupping is een intensieve behandeling met een enorme dieptewerking. Niet alleen de spieren, maar ook het bindweefsel wordt meegenomen. Dit is niet pijnloos, maar omdat wij met een pompje werken, kunnen wij de mate van zuigkracht en daarmee de pijn beheersen. Na de behandeling zijn ronde rode/blauwe plekken zichtbaar op de plek waar de kopjes hebben gestaan. Dit is normaal en deze plekken verdwijnen vanzelf weer.

Aanvullend advies

Zoals geldt voor alle massages, is de uitwerking van deze behandeling het meest effectief als je ook jouw levenswijze en -houding onder de loep neemt. Hiervoor geven wij je advies. Wij stellen graag een behandelplan voor je op, zodat de behandeling zo effectief mogelijk voor jouw uitwerkt en jouw klachten verdwijnen.

 

Los of in combinatie

Je kan Cupping als losstaande behandeling boeken, maar ook in combinatie met een massage. Dit laatste gebeurt het meest, aangezien tijdens een massage de mate van ernst van jouw klacht naar voren komt en hoe lang en intensief moet worden gewerkt om de klacht te verhelpen.

De kopjes staan klaar

Bij Cupping gebruik ik kunststof ‘kopjes’ die op de huid geplaatst worden en die door middel van een pompje vacuüm worden getrokken voor een stevige spier- en bindweefselmassage.

Cupping

Cupping is wereldberoemd

Ook Hollywoodsterren ontdekken Cupping. Hiernaast zie je de resultaten van een cupping-sessie op de rug van actrice Gwyneth Paltrow.