Home > Gezonder en slanker

Gezonder en slanker

Hoe werkt  PowerSlim?

PowerSlim betekent niet minder eten, maar ánders eten!

Het afslankprogramma heeft 3 fases met elk ongeveer 6 eetmomenten per dag.

Van afvallen…

In de eerste, strikte fase ga je actief aan de slag met het verliezen van gewicht. Je hebt ongeveer elke 2,5 uur een eetmoment.

Via de overgangsfase…

In de overgangsfase leer je stapsgewijs een gezond voedingspatroon aan. Langzaam maar zeker worden de PowerSlim producten vervangen door gewone voedingsproducten.

Naar een stabiel en vitaal leven…

Ook na het behalen van je streefgewicht blijft je coach je begeleiden en adviseren. In deze derde en laatste fase eet je alleen nog tussendoortjes van PowerSlim.

Lichaamsbeweging

We weten allemaal dat je pas echt blijvend resultaat verkrijgt als je je levensstijl ook blijvend aanpast. Naast goede voeding en langdurige begeleiding door de PowerSlim voedingscoach is lichaamsbeweging onmisbaar om je lichaam gezond, fit en slank te houden.

Stel jezelf doelen die je ook vol kunt houden. Kies daarom een vorm van beweging die bij jou past en overdrijf niet met het aantal uren per week. Als je van geen beweging naar 2 keer per week een halfuurtje gaat ben je al hartstikke goed bezig.

Wetenschappelijk

Tot voor kort dacht men dat minder calorieën eten de meest effectieve manier was om gewicht te verliezen. Recente wetenschappelijke studies tonen aan dat een verhoogde eiwitinname, met daarnaast een drastische verlaging van de koolhydraat- en vet inname het meest effectief is als het gaat om verlies van lichaamsvet met behoud van vetvrije massa. (1,2)Deze methode zorgt er niet alleen voor dat je meer vet verliest, het is ook makkelijker vol te houden. (2) Onderzoek toont ook aan, dat een voedingspatroon rijk aan eiwitten en met een laag suikergehalte de enige manier is, om het bereikte streefgewicht vast te houden op langere termijn. (3)
1) S. Soenen, ‘Efficacy of macronutrients on targeting obesity and beyond’, Universiteit van Maastricht 2010.
2) S. Devkota, D.K. Layman (2010) ‘Protein metabolic roles in treatment of obesity’. Curr.Opin.Clin.Nutr.Metab.Care 13,403-407.
3) P.M. Clifton, D. Condo, J.B. Keogh (2014) ‘Long term weight maintenance after advice to consume low carbohydrate, higher protein diets’.

Persoonlijke begeleiding

We vinden het belangrijk dat jij je gewenste gewicht op de lange termijn vast kunt houden. Daarom bieden we persoonlijke begeleiding tijdens jouw traject.

Om jouw programma goed af te stemmen op jouw persoonlijke situatie, heb je eerst een uitgebreid intakegesprek met de PowerSlim voedingscoach. Tijdens dit gesprek worden je wensen, doelstellingen en gezondheidstoestand besproken. Op basis hiervan geeft de PowerSlim voedingscoach je een advies.

Je komt wekelijks op consult voor een lichaamsanalyse en advies waarmee je je doelstellingen succesvol kunt behalen. Dat je gewoon lekker kunt blijven eten bij PowerSlim maakt dat het programma makkelijk vol te houden is. Doordat je zes eetmomenten per dag hebt, heb je geen honger en leer je een gezond eetpatroon aan dat je de rest van je leven vol kunt houden.

En ook na het behalen van je streefgewicht blijft je coach je begeleiden. Samen met jou investeren we in een blijvend resultaat.

Colina Verweij (49 jaar) uit Eck & Wiel: "ik blijf nog even die stok achter de deur houden!"

Tegen anderen die ook willen starten zou ik willen zeggen: ga de strijd aan! Het is heel goed te doen. Het PowerSlim programma is duidelijk en makkelijk en de producten zijn erg lekker. Het is makkelijk vol te houden!

Inmiddels heb ik mijn doel bereikt en voel ik me goed en weer lekker in mijn vel. Kleding kopen is nu een stuk makkelijker geworden (te makkelijk soms). Ik voel me super, maar moet soms nog wel even wennen aan hoe ik nu ben.

Toen ik mijn doel had bereikt had ik mezelf wat lekkers beloofd, maar daar had ik toen juist helemaal geen behoefte meer aan!

Het behouden van mijn doel gaat me goed af. Ik heb dan ook bewust afgesproken om nog wekelijks bij mijn coach langs te gaan, en straks om de twee weken. Ik wil en moet voorlopig die stok achter de deur hebben! Zo leer ik om ook mijn gezonde eetpatroon door te blijven zetten.

Ik maak geen planning van mijn maaltijden voor de komende dagen. Ik kijk gewoon waar ik die dag zin in heb. Wanneer ik moet werken zorg ik er wel voor dat ik wat heb voorbereid, dan maak ik vaak een maaltijdsalade want dat is makkelijk mee te nemen.

Ik zou andere PowerSlimmers willen adviseren om altijd de juiste PowerSlim producten in huis te hebben en wat extra’s voor tussendoor, zo is het gemakkelijk om een gezonde keuze te maken! 

Colinda: "Dit is hoe mijn eetdagboekje er bijvoorbeeld uit ziet:"

 

  • 7.30 uur: Ik ontbijt met kwark en fruit.
  • 10.00 uur: Ik neem een PowerSlim koek bij de koffie. De toffee chocoladekoek is mijn favoriet.
  • 12.30 uur: Mijn lunch bestaat uit twee sneetjes koolhydraatarm brood met kaas en tomaat.
  • 15.00 uur: Ik neem een stuk fruit.
  • 17.30 uur: Dit is iedere keer anders, ik zorg ervoor dat ik iets maak wat op dat moment binnen mijn fase is toegestaan.
  • 20.30 uur: Een stukje kaas met komkommer