Ina en Monique | De Krachtwacht

Voor wie?

De Krachtwacht is er voor iedereen die méér uit een gezondere levensstijl wil halen en voor het verminderen van (chronische) fysieke en mentale klachten. Tijdens de eerste kennismaking krijgen wij graag een goed beeld van jou als persoon en natuurlijk je klachten en medische achtergrond. Op basis van deze klachten slaan we samen een behandelrichting in die het beste bij jou past!

Jouw behandeling

Afhankelijk van het behandeltraject, kun je na de kennismaking al je eerste behandeling of coaching ontvangen. Iedereen ervaart een behandeling weer anders, van belang is natuurlijk dat jij je goed voelt en vooruitgang ervaart tijdens één van onze trajecten. De Krachtwacht doet wat nodig is om haar cliënten te helpen vanuit een respectvolle en vertrouwelijke sfeer.

Bekijk onze methodes

Methodes

De Krachtwacht heeft meer dan 10 jaar ervaring in het behandelen van de meest uiteenlopende klachten die voorkomen bij de mens. De methodes die wij aanbieden worden vaak gecombineerd om tot het beste resultaat te komen. Er zijn meerdere wegen die naar Rome leiden en wij kennen ze allemaal. 

Door westerse en Traditionele geneeswijzen te combineren maximaliseren wij de effecten van ons behandelaanbod. Minder klachten, een frisse geest in een sterk lichaam, daar staan wij voor!

Voetreflextherapie

Voetreflexologie is een westerse natuurgeneeswijze welke ervan uitgaat dat alle lichaamsdelen en organen verbonden zijn met de voeten. Het behandelen middels voetreflextherapie kan blokkades opheffen en klachten welke elders in het lichaam aanwezig zijn doen verminderen of zelfs verdwijnen. Voetreflextherapie staat aan de basis in het voorkomen en behandelen van fysieke klachten!

Chinflex

Deze behandelwijze combineren wij met het Chinese Chinflex. Aanvullend op het behandelen van de reflexzones behandelen wij ook de meridianen en acupunctuurpunten op de onderbenen en knieën. 

Voor wie?

Voor iedereen waar de gezondheid uit balans is, kan voetreflextherapie zorgen voor verlichting van de klachten. De behandelingen kunnen prima naast de reguliere zorg verdragen worden.

Maak een afspraak
Voetreflextherapie | De Krachtwacht

Massage

Spanningen, pijnlijke spieren, vermoeidheid en slaapproblemen zijn vaak signalen van het lichaam dat er iets niet goed is. Wij zijn in ons drukke leven wel wat gewend en lopen vaak dan ook door met dit soort klachten. Zonde! De Krachtwacht kan je helpen.

Aanpakken bij de bron

De juiste massage bij de juiste klacht kan jouw klachten drastisch verminderen. De Krachtwacht is onder andere gespecialiseerd in behandelingen die vanuit de Chinese geneeswijze werken aan een verbetering van het menselijk lichaam.

Chinese massage (TCG)

Dit is een indringende, klachtgerichte, therapeutische massage (Tuina) waarbij wij druk uitoefenen op uw meridianen en acupunctuurpunten. Het doel is om het zelfgenezend mechanisme van jouw lichaam te activeren door het yin en het yang weer in balans te brengen en de circulatie van qi, bloed en de vloeistoffen te stimuleren. De massage is zeer geschikt bij het behandelen van allerlei problemen van het bewegingsapparaat zoals nek-, rug- en schouderklachten, bijvoorbeeld frozen shoulder, vastzittende spieren, etc.

Maak een afspraak
Massages | De Krachtwacht

Cupping

Pijn in je nek, rug, schouders, spieren, ontstekingen, griep, verkoudheid, migraine en sportblessures kunnen uitstekend worden behandeld door middel van Cupping. Deze oosterse geneeswijze is erop gericht om blokkades in het lichaam op te heffen.

Effectieve massage

Zoals de naam al suggereert, maken wij bij Cupping gebruik van kunststof ‘kopjes’ die wij op de huid plaatsen en door middel van een pompje vacuüm trekken voor een stevige spier- en bindweefselmassage. Cupping is een behandeling die zijn oorsprong vindt in de Traditionele Chinese Geneeswijze. De intensieve en diepgaande effecten van Cupping zorgt voor een sneller herstel en ontspanning van het lichaam.  

Aanvullend advies

Zoals geldt voor alle massages, is de uitwerking van deze behandeling het meest effectief als je ook jouw levenswijze en -houding onder de loep neemt. Hiervoor geven wij je advies. Wij stellen graag een behandelplan voor je op, zodat de behandeling zo effectief mogelijk werkt en jouw klachten verdwijnen.

Maak een afspraak
Cupping, een behandelmethode bij De Krachtwacht

Guasha

Meer dan 400 klachten en/of ziekten kunnen worden behandeld door middel van Guasha. Dit is een schraaptherapie die duizenden jaren geleden ontstond in Zuidoost-Azië. Wij brengen olie aan op jouw lichaam en schrapen die af met een schraper van jade, hoorn of metaal. Hierdoor komen afvalstoffen vrij, ontstaat er een betere doorbloeding en ontzuurt je lichaam. Jouw zenuwstelsel gaat beter functioneren.

Het afvoeren van afvalstoffen

Afvalstoffen worden opgeslagen op de plekken waar het lijf er het minste hinder van ondervindt; in spieren, gewrichten en bindweefsel. Na verloop van tijd kan er een overdaad aan afvalstoffen op deze locaties ophopen. Guasha trekt als het ware deze afvalstoffen naar de oppervlakte en laat deze afvloeien. Dit tekent zich af door een verkleuring van de huid waar de schraaptechniek is toegepast. De huid kan hier verkleuren van rood, blauw tot zelfs zwart. De verkleuring laat hierin zien in hoeverre bepaalde afvalstoffen chronisch in het lichaam aanwezig zijn. Hoe donkerder de kleur, hoe chronischer. De verkleuringen verdwijnen vanzelf binnen 3 tot 7 dagen.

Voor lichaam én geest!

Wij passen Guasha toe bij talloze lichamelijke klachten maar ook op psychisch gebied heb je er profijt van. Guasha veroorzaakt een prikkeling bij mentale/psychische blokkades. Hierdoor treedt een soort zelfreflectie op met bewustwording tot gevolg.

Maak een afspraak
Guasha één van de behandelingen bij De Krachtwacht | Buren en Geldermalsen

Acupunctuur

Binnen de traditionele Chinese geneeskunde is valt ook acupunctuurtherapie . De combinatie van massage en acupunctuur vergroot de effectiviteit van de behandeling. Net als bij de massages werken we op de meridianen en acupunctuurpunten. Op bepaalde punten (acupunctuurpunten) worden dunne naaldjes geplaatst waardoor klachten verminderen of opgelost worden.

Werking

Acupunctuur kan pijn verminderen en behandelt meer dan alleen symptomen. Door het juist toepassen van prikken aan meerdere acupunctuurpunten worden de verstoorde functies herstelt. Acupunctuur therapie betreft een holistische behandeling

Maak een afspraak
Acupunctuur, een behandeling bij De Krachtwacht

Persoonlijk dossier

Wij springen niet van de hak op de tak, we leggen voor iedere cliënt een persoonlijk dossier aan. Hierin nemen wij alle relevante informatie op die wij nodig hebben om het behandeltraject voort te zetten en te begeleiden. Behandelingen zijn natuurlijk alleen effectief als we het hele traject op de juiste wijze kunnen monitoren om jouw klachten te verhelpen en je Kracht te verbeteren!

Animatie van het persoonlijk dossier | De Krachtwacht
Maak kennis met de Krachtwacht